Over Mij

Jacqueline van Luit- van Poppel

Als coach en counselor streef ik ernaar om vanuit  verbondenheid duurzame groei te bewerkstelligen. Ik communiceer duidelijk en transparant, toon vreugde in jouw groei en ontwikkeling. Ik ben bereikbaar, beschikbaar, aanspreekbaar, authentiek en in staat mijn stijl aan te passen aan jou en jouw situatie.

In 38 jaar ervaring  als hulpverlener, creatief begeleider, manager heb ik mijn passie gevonden in het coachen en counselen van mensen. Mensen in verschillende situaties. Mensen in relaties, mensen met beschadigingen, mensen op hun werk. Mensen. Mooie mensen.

Een mens zoals jij!

Mijn eigen rijke levenservaring, met het doorwerken van eigen beschadigingen, verlies en rouw neem ik mee in mijn werk en ontmoeting met jou. Mijn passie en verlangen is om jou te helpen bij echte verandering in jouw leven. Dat je zicht krijgt op je eigen handelen, belemmeringen, patronen, waarden, drijfveren en geloof over jezelf. Dat je vandaar uit tot verandering, vrijheid, nieuwe gedachten en nieuw gedrag komt.

  • Ik ben HBO + gediplomeerd coach
  • Aangesloten bij de NOBCO (reg.nr 30453)
  • DNV-GL gecertificeerd foundation coach (cert-EIAF-20180504-10162).
  • Bevoegd en bekwaam Sociaal psychiatrisch verpleegkundige (BIG registratie 79008231930).

Ik ben getrouwd met Nieck, met wie ik samen de gesprekken van relatie coaching voer.  Ik ben moeder van 3 prachtige volwassen kinderen en oma. In mijn vrije tijd houd ik mij graag bezig met tuinieren, klussen, koken en schilderen.

En als vrijwilliger, leider van Celebrate Recovery Eemland: een Bijbels herstelprogramma.
Zie: www.celebraterecovery.nl/eemland

In mijn werkwijze zijn woorden met een C leidend:

Connect: een echte verbinding tussen ons. Er moet een klik zijn, openheid, transparantie. Van daaruit ontstaat er veiligheid, steun, motivatie om aan te pakken. Ik ben een coach en counselor die spiegelt, confronteert, feedback geeft zonder oordeel. Ik benader jou vanuit liefde en aanvaarding, ben betrokken en betrouwbaar. Op mijn steun kan worden gerekend, wat niet wil zeggen dat ik altijd lief doe. Soms ben ik best pittig.

Context: in mijn praktijk neem ik in trajecten jouw context mee. Immers ieder mens leeft en is bedoeld om in goede relatie met anderen te leven. Heel letterlijk wanneer ik “coach on the job”. “Coaching on the job” is ervoor bedoeld jou verder te helpen als je bent vastgelopen op het werk. Ik loop letterlijk een paar keer mee tijdens het werk. Hierbij kijk ik expliciet ook naar de werkcontext. Om hier ook zicht op te krijgen, betrek ik, altijd in overleg met jou, verschillende personen om het hele plaatje compleet te krijgen. Ik werk bijvoorbeeld met 360 graden feedback (Hargrove, 2010), om direct betrokken collega’s hun beeld te laten vertellen. Of met communicatieoefeningen en opdrachten, om weer positief oog te krijgen voor elkaar. Connectie!

Christus: Mijn basis voor coaching en counseling is mijn geloof in Jezus Christus. De Goede Herder is mijn voorbeeld. Ik geloof dat we bedoeld zijn om te stralen en tot onze bestemming te komen. Ik heb dat zelf mogen ervaren, diep herstel. Vanuit dit geloof wil ik mijn vakkennis en deskundigheid als coach en counselor liefdevol, betrokken inzetten, ongeacht jou achtergrond, geloof of geaardheid. Omdat ik geloof in werkelijke verandering en genezing, voor iedereen.

En in deze C’s komen vele andere C’s samen. De C van Compassie, Commitment, Confrontatie, Consolidatie, Coördinatie, Creatie, enz.

Mooi eigenlijk dat al die woorden met een C beginnen. Zou daar een bedoeling achter zitten?

Ik denk van wel!

Jacqueline van Luit: Individueel en relatie coach & counselor